ua en ru

Лавров: Вірменія і Азербайджан домовилися про необхідність дотримання перемир'я в Нагорному Карабасі

Лавров: Вірменія і Азербайджан домовилися про необхідність дотримання перемир'я в Нагорному Карабасі Фото: глава МЗС Росії Сергій Лавров розповів про переговори Вірменії та Азербайджану

Також країни домовилися, що ОБСЄ буде формулювати конкретні кроки, що дозволяють розслідувати інциденти на лінії зіткнення

На першій після загострення ситуації в Нагірному Карабасі зустрічі президентів Вірменії і Азербаджана була досягнута домовленість про необхідність дотримання перемир'я в регіоні. Про це розповів глава МЗС Росії Сергій Лавров, передає "РИА Новости".

"Ми домовилися — і про це буде сказано в підсумковому спільному заяві — домагатися дотримання перемир'я, припинення вогню в тому вигляді, в якому ця домовленість була досягнута в 1994 і 1995 роках", - сказав Лавров після двогодинної зустрічі сторін конфлікту.


За його словами, сторони також домовилися про те, що ОБСЄ буде формулювати конкретні кроки, що дозволяють розслідувати інциденти на лінії зіткнення. У зустрічі також брали участь співголови Мінської групи ОБСЄ (Росія, США, Франція).

Лавров також зазначив, що лідери Азербайджану і Вірменії Ільхам Алієв і Серж Саргсян в червні узгодять час і місце своєї наступної зустрічі, на якій продовжать обговорення параметрів врегулювання в Нагірному Карабасі.

Ініціатором зустрічі виступили співголови Мінської групи ОБСЄ з врегулювання. У заяві говорилося, що в світлі недавньої спалаху насильства» у конфліктній зоні президентам «настав час зустрітися".

Нагадаємо, уряд Вірменії схвалив законопроект про визнання незалежності Нагірного Карабаху.