ua en ru

Латвія підтримує родовження санкцій проти Росії

Латвія підтримує родовження санкцій проти Росії Фото: Андрій Парубій та Інара Мурнієце (rada.gov.ua)

Санкції проти Росії не можуть бути послаблені до моменту досягнення прогресу в Україні

Санкції проти Російської Федерації (РФ) мають бути продовжені, а проект Північний потік-2 зупинений. Про це сказала спікер Сейму Латвійської республіки Інара Мурнієце під час зустрічі із головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, передає прес-служба ВР.

Мурнієце підкреслила, що Латвійська сторона повністю підтримує Україну, у тому числі у питанні санкцій до Російської Федерації.

"І коли Латвія головувала у Раді ЄС, ми дуже твердо виступали за солідарну позицію європейських країн у питанні санкцій. Питання санкцій залишатиметься дуже важливим і надалі, і у цьому сенсі також важливим залишається те, щоб Україна добре доносила інформацію про процес реформ у власній країні Європейським партнерам", - сказала спікер латвійського Сейму.

Також Мурнієце зазначила, що Латвія повністю підтримує санкції проти Російської Федерації.

"Ми вважаємо, що вони не можуть бути послаблені до того, як буде досягнуто будь-який прогрес", - резюмувала спікер.

Окрім того, вона додала, що Латвія неодноразово заявляла про не підтримку проекту Північний потік-2, та зазначила, що це буде обговорено у профільному Комітеті у закордонних справах.

Нагадаємо, лідери Європейського союзу мають намір у четвер, 14 грудня, продовжити ще на шість місяців економічні санкції щодо Росії, які були введені через анексію Криму і підтримки Москвою бойовиків на Донбасі.