ua en ru

Латвія може відправити військових на боротьбу з ІДІЛ

Латвія може відправити військових на боротьбу з ІДІЛ Фото: ІДІЛ

Мова про участь у прямих бойових діях поки не йде

Міністерство оборони Латвії розглядає можливість відправки латвійських солдатів на боротьбу з терористичним угрупуванням "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це заявив агентству LETA директор департаменту воєнно-публічних відносин Міноборони Каспар Галкін, повідомляє Delfi.

Як наголошується, мова про участь у прямих бойових діях поки не йде.

"Для координації дій міжнародного співтовариства по боротьбі з джихадистським угрупованням "Ісламська держава" США разом із союзниками створили міжнародну коаліцію, в якій бере участь і Латвія. Поки її участь у цій операції в основному полягала в наданні гуманітарної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, Галкін зазначив, що в будь-якому випадку Латвія не буде відправляти своїх солдатів на бойові операції проти ІДІЛ. Латвійські солдати можуть перебувати в Іраку і допомагати підрозділам місцевих військ боротися з терористами, подібно тому, як це відбувається зараз в Афганістані.

"У будь-якому випадку приймати рішення про участь Латвії в цій операції будуть політики", - уточнив Галкін.

Відзначається, що в даний час питання про відправку своїх солдатів до Іраку для підготовки місцевих підрозділів для боротьби з ІДІЛ розглядає і Естонія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ завдала ударів по 118 об'єктах бойовиків ІДІЛ в Сирії за добу.