ua en ru

Латвія і Естонія потрапили до списку офшорних зон через конфлікт законів, - Данилюк

Латвія і Естонія потрапили до списку офшорних зон через конфлікт законів, - Данилюк Фото: естонський прапор (flickr.com/mammu-k)

Міністр заявив, що з країнами контактують для вирішення цього питання

Латвія і Естонія потрапили до списку офшорних зон України через конфлікт у законодавствах. Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами міністра, зазначені європейські країни потрапили до цього списку у зв'язку з тим, що в них податок на прибуток становить 0%, оскільки був замінений податком на виведений капітал.

"У двох цих країнах, - в Естонії вже декілька років, а в Латвії з 1 січня цього року, - запроваджено механізм оподаткування прибутку на виведений капітал. Мається на увазі, що прибуток не оподатковується до того часу, поки він не розподіляється у вигляді дивідентів, наприклад... Є певний конфлікт з законом, тому це просто питання виконання закону - це не питання стосунків з дружніми державами. Ми, звичайно, будемо працювати над тим, щоб цю проблему вирішити", - заявив Данилюк.

Міністр зазначив, що Мінфін розглядає запуск подібної моделі оподаткування в Україні з 2019 року.

За словами Данилюка, українська сторона постійно контактує з Латвією та Естонією з цього питання.

Нагадаємо, 18 січня глава Міністерства внутрішніх справ Естонії Свен Міксер заявив, що Україна помилково внесла Естонію в список офшорних зон.