ua en ru

Болгарія і країни Балтії висилають російських дипломатів і співробітників посольств

Болгарія і країни Балтії висилають російських дипломатів і співробітників посольств Фото: Болгарія, Латвія та Естонія висилають російських дипломатів (Getty Images)

Латвія, Литва, Естонія і Болгарія прийняли рішення вислати російських дипломатів і співробітників посольств. Причиною цьому стала військова агресія Росії щодо України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-служби МЗС зазначених країн.

У заявах міністерств вказується, що російські дипломати здійснювали діяльність, несумісну з Віденською конвенцією про дипломатичні зносини.

У Болгарії заявили, що за погодженням з прем'єр-міністром Кирилом Петковим було прийнято рішення оголосити 10 російських дипломатів персонами нон грата. Їм дали 72 години на виїзд з країни.

У Латвії прийняли рішення вислати з країни всіх працівників посольств РФ. Водночас у Литві заявили про депортацію чотирьох співробітників російського посольства.

У свою чергу МЗС Естонії викликав посла Росії і вручив дипломатичну ноту про те, що троє співробітників російського посольства, що мають дипломатичний статус, оголошені персонами нон грата. Їх звинуватили в поширенні пропаганди, що виправдовує військові дії Росії. Дипломатам дали три дні, щоб покинути Естонію.