ua en ru

Латвія допускає скорочення фінансування з Євросоюзу після Brexit

Латвія допускає скорочення фінансування з Євросоюзу після Brexit Фото: у Ризі назвали можливі наслідки Brexit для країни

Доступне Латвії фінансування з фондів ЄС може зменшитися

Одним із наслідків виходу Сполученого Королівства зі складу Євросоюзу може стати скорочення обсягів доступного для Латвії фінансування з фондів ЄС. Про це 3 липня заявив представник міністерства фінансів країни Алексіс Яроцкіс, передає DW.

"Після виходу Великобританії доступне Латвії фінансування з фондів ЄС може зменшитися. Для Латвії це буде втрата, адже після вступу до ЄС кошти з фондів зробили істотний внесок у розвиток її економіки, а приватні інвестиції нині стримує негативна геополітична ситуація та низьке зростання глобальної економіки", - сказав представник відомства.


Утім, на тлі того, що для процесу виходу Великобританії з Євросоюзу передбачено принаймні два роки, скорочення фінансування з фондів ЄС, найімовірніше, не питання найближчого часу, резюмував Яроцкіс.

Як відомо, Великобританія - один із найбільших платників у бюджет Європейського Союзу. 2015 року її внески до загальних кас ЄС складали 13 мільярдів фунтів стерлінгів чи близько 16,5 мільярдів євро, а це - понад 10% бюджету Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Канада планує командувати батальйоном НАТО в Латвії.