ua en ru

У Латвії запевнили у недопущенні російської пропаганди на їхню територію

У Латвії запевнили у недопущенні російської пропаганди на їхню територію Фото: зустріч Гопко з латвійськими колегами

Латвійські колеги також запевнили українську сторону у продовженні санкцій проти РФ

У Латвії запевнили у недопущенні російської пропаганди на їхню територію. Відповідну заяву було зроблено в ході зустрічі голови комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганни Гопко та політичного директора Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки Андріса Пельша, передає інформаційне управління апарату ВР.

Зазначається, що у зустрічі також взяли участь посол Латвії в Україні Юріс Поіканс та голова підрозділу східноєвропейської та центральноазійської політики МЗС Латвії Крістапс Брусбардіс.

Так, під час зустрічі були обговорені, зокрема, питання взаємодії обох країн із новою адміністрацією Сполучених Штатів Америки під керівництвом президента Дональда Трампа, продовження санкцій Європейського союзу щодо Російської Федерації та підтримання кооперації у рамках програм НАТО.

"Латвійські колеги запевнили українську сторону у продовженні санкцій та недопущенні російської пропаганди на їхню територію", - сказано в повідомленні.

Гопко в свою чергу висловила подяку латвійській стороні за постійну й безкомпромісну підтримку України, її незалежності та територіальної цілісності.

Нагадаємо, країни Балтії будуть домагатися додаткових заходів безпеки від США і НАТО у зв'язку з масштабними російськими військовими навчаннями, які повинні відбутися у вересні.