ua en ru

У Латвії почалися військові навчання НАТО

У Латвії почалися військові навчання НАТО Фото: військові НАТО (flickr.com-nato)

Навчання "Срібна стріла-2017" триватимуть до 29 жовтня

У Латвії стартували масштабні військові навчання "Срібна стріла-2017" за участю 11 країн НАТО. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міністерства оборони Латвії.

Повідомляється, що в навчаннях візьмуть участь 3,5 тис. військових з 11 країн-союзників, включаючи Албанію, США, Естонію, Італію, Канаду, Латвію, Великобританію, Польщу, Словенію, Іспанію та Німеччину. Також повідомляється, що в ході навчань Збройні сили Латвії та союзники відпрацюють "життєво важливі завдання для захисту країни". Маневри триватимуть до 29 жовтня.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Україна обов'язково стане членом НАТО, а також пообіцяв докласти всі зусилля для кращої підготовки українських військових. До цього, наприкінці серпня Порошенко заявляв, що Україна буде відповідати критеріям членства в ЄС і НАТО.

"Дорога у нас одна - широкий євроатлантичний автобан, що веде до членства в Європейському союзі і НАТО", - заявив він і додав, що українська армія знаходиться у відмінному стані та готова дати відсіч ворогу.