ua en ru

ЛАД: Рівень насильства в Сирії різко підвищився

Глава місії оглядачів країн Ліги арабських держав у Сирії заявив, що за останні кілька днів в країні відбувається значно більше актів насильства, повідомляє BBC.
Нагадаємо, у вівторок влада Сирії погодилася продовжити ще на місяць місію спостерігачів від Ліги арабських держав.
За словами генерала Мохаммеда Ахмеда Дабі, ескалації насильства погіршить будь-які спроби налагодити діалог між обома сторонами.
Тим часом, Рада Безпеки ООН приступає до обговорення проекту резолюції, що закликає Президента Башара Асада піти у відставку.

Зазначимо, понад 10 місяців у країні триває конфлікт між владою і опозицією, що виступає за відставку уряду. Конфлікт супроводжується збройними зіткненнями і терактами, в результаті яких страждають не тільки участики протистояння, а й пересічні громадяни. Сторони також регулярно висувають взаємні звинувачення в застосуванні насильства для досягнення своїх політичних цілей і використання неправдивих даних в цілях створення власного позитивного іміджу в очах світової спільноти.

З березня 2011 р. в Сирії тривають масові безлади і збройні виступи проти уряду країни. Протестуючі вимагають відставки Президента Асада і проведення реформ. Влада пішла на ряд поступок, однак керівники опозиції під різними приводами відмовляється йти на зближення з владою і встановлення мирного діалогу. За даними ООН, жертвами кровопролиття вже стали понад 5 тис. осіб.