ua en ru

Л.Кучма не поїде до Росії для святкування Дня космонавтики через відмову ГПУ

Екс-Президент України Леонід Кучма не поїде до Росії для участі в урочистостях, присвячених Дню космонавтики, через відмову ГПУ. Про це він заявив біля будівлі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ГПУ), передає кореспондент РБК-Україна.
Л.Кучма повідомив, що йому слідчий вручив повістку з вимогою з'явитися завтра об 11:00 в ГПУ. "Мені відразу вручили повістку, вона вже була заготовлена, що завтра я викликаюся знову в прокуратуру на 11:00 і, значить, я в Москву не маю права їхати. Тобто намагаються мене довести до сказу або чого-небудь більшого. Зрозуміти, що хоче ГПУ і слідчі органи, або істину, або щось інше, сьогодні я не можу", - зазначив він.
Відповідаючи на питання про задоволення клопотання стосовно відводу члену слідчої групи у справі Л.Кучми Владислава Грищенко, екс-Президент відповів: "Ще рішення немає. Ми тільки написали в п'ятницю".
Він також додав, що сьогодні його викликали у зв'язку зі смертю його адвоката Михайла Кисилевича. "Ми попросили дати час, щоб за день-два знайти адвоката".
У свою чергу адвокат Л.Кучми Віктор Петруненко зазначив, що в ГПУ дійсно відмовили у виїзді Л.Кучми до Москви: "Повідомили в усній формі, що Леонід Данилович не їде і вручили повістку". Адвокат додав, у зв'язку зі смертю М.Кисилевича слідчі дії в ГПУ проведені не були.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ дозволила Л.Кучмі виїхати на два дні до Росії для участі в урочистостях, присвячених Дню космонавтики.