ua en ru

Квіташвілі пригрозив прокуратурою недобросовісним компаніям, які купують ліки

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі пригрозив прокуратурою недобросовісним компаніям, які закуповують лікарські засоби. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я можу сказати, що я вже чую такі моменти, що деякі компанії, які підписали контракти в кінці грудня на ввезення лікарських засобів за старими тендерів... вони не можуть ввезти тому, що курс гривні змінився. Я вам можу сказати відверто, що особисто за вказівкою прем'єр-міністра наприкінці грудня скарбниця перерахувала всі гроші, які були запитані компаніями, які підписали рецепти на закупівлю лікарських засобів. Якщо яка-небудь компанія зараз скаже, що вони нічого не робили за місяць січень й тому зміна курсу гривні в лютому не дає їм можливість завезти в країну ліки, я можу гарантувати, що вони просто підуть в прокуратуру", - зазначив Квіташвілі.

Він підкреслив, що буде направляти листи від таких компаній прямо в ГПУ.

"Не можна в країні так займатися справою, не можна 180 днів давати на ввезення чогось... Зрозуміло, що на курсі модно заробляти, а чому держава має платити, я не знаю. Треба мати прецедент, щоб хоча б один раз когось покарали, не просто так, а за таке діяння - це називається фінансова махінація. Вони підписали, сказали, що завозять, отримали гроші - все", - зазначив Квіташвілі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МОЗ хоче, щоб Україна купувала медпрепарати через ООН.