ua en ru

Квіташвілі хоче залучити мультинаціональні компанії до роботі над соцпрограмами

Квіташвілі хоче залучити мультинаціональні компанії до роботі над соцпрограмами Фото: Олександр Квіташвілі

Співпраця стосуватиметься тільки соцпрограм і не торкнеться держзакупівель

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі хоче разом з мультинаціональними компаніями співпрацювати з впровадження соціальних програм. Про це він заявив кореспонденту РБК-Україна після підписання меморандуму про взаєморозуміння з французькою фармацевтичною компанією.

"Ми хочемо працювати з абсолютно усіма великими мультинаціональними компаніями, які мають величезні фінансові ресурси і чисто гуманітарні, які нині дуже потрібні країні. В країні йде війна, дуже важка ситуація на сході. Тому ми хочемо, щоб було більше таких контактів", - повідомив Квіташвілі.

За його словами, проекти, передбачені меморандумом про взаєморозуміння з французькою фармацевтичною компанією, не стосується держзакупівель.

"Це можливість працювати разом за різними напрямками. Це не по закупівлях, щоб ви зрозуміли. Це соціальні проекти - більша популяризація здорового способу життя, пояснювати, що таке цукровий діабет. В загальному, соціальні питання", - заявив міністр.

Нагадаємо, Квіташвілі пропонує розділити функції замовника і надавача медпослуг і перейти від фінансування ліжко-місця до фінансування послуг.