ua en ru

Квіт: ВНЗ отримали 7 млн євро за програмою "Горизонт 2020"

Квіт: ВНЗ отримали 7 млн євро за програмою "Горизонт 2020" Фото: Сергій Квіт

Створені контрактні центри, де проводяться тренінги з написання заявок на отримання коштів за програмою

Вищі навчальні заклади України отримали 7 млн євро за програмою "Горизонт 2020". Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт під час засідання уряду в середу, 23 березня 2016 року, передає кореспондент РБК-Україна.

"В 2015 році українські академічні інституції, вищі навчальні заклади подали 42 успішні заявки, і ми одержали понад 7 млн євро від "Горизонту-2020", - повідомив Квіт.

За словами міністра, створені контрактні центри, де проводяться тренінги з написання заявок на отримання коштів за програмою.

"У нас передбачені кошти в бюджеті, половина цих коштів будуть повертатися, і вони будуть використовуватись на зміцнення лабораторних баз наших найуспішніших навчальних закладів, які беруть участь у конкурсах", - прокоментував Квіт відповідну постанову.

Відмітимо, що постанова 4. 19 рекомендована урядом до затвердження. Постанова передбачає програму використання коштів на програму "Горизонт 2020".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України передасть 300 млн гривень на фінансування закладів професійно-технічної освіти до кінця липня 2016 року.