ua en ru

Квіт закликав науковців розвивати україномовну "Вікіпедію"

Квіт закликав науковців розвивати україномовну "Вікіпедію" Фото: Сергій Квіт

Квіт закликав науковців написати до "Вікіпедії" 2-3 фахових статті

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт звернувся до академічної спільноти України з проханням зробити свій внесок у вдосконалення україномовного розділу "Вікіпедії". Це сприятиме формуванню й утвердженню сучасної української наукової та фахової термінології, спонукатиме до розвитку творчого потенціалу, а також розвиватиме пізнавальну активність підростаючого покоління, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Як повідомляється, міністр освіти і науки закликав кожного науковця України зробити свій внесок у популяризацію україномовної "Вікіпедії" та написати до неї 2-3 фахових статті. Сергій Квіт також звернувся до викладачів ВНЗ долучити до цієї роботи талановиту й обізнану молодь.

"Сьогодні україномовний розділ відкритої багатомовної мережевої енциклопедії налічує 680 тисяч статей, і за цим показником україномовна "Вікіпедія" обіймає третє місце серед розділів слов'янськими мовами, 11-те - серед європейських розділів та 16-те - серед усіх мовних розділів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що україномовна "Вікіпедія" дещо поступається іншомовним аналогам, у тому числі, за якістю наведеної інформації. Багато статей мають неповний і незавершений зміст чи недосконалу форму подачі, а це спонукає українських інтернет-користувачів звертатись до інших зрозумілих іноземних версій "Вікіпедії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МОН ініціюють створення російських студій в провідних вузах України.