ua en ru

Кузьмук пропонує Раді відмовитися від жорсткого терміну ротації кожні 45 діб мобілізованих військовослужбовців

Народний депутат, радник в.о. Президента України Олександр Кузьмук пропонує Верховній Раді України відмовитися від жорсткого терміну ротації кожні 45 діб військовослужбовців, які призвані на військову службу під час мобілізації

Народний депутат, радник в.о. Президента України Олександр Кузьмук пропонує Верховній Раді України відмовитися від жорсткого терміну ротації кожні 45 діб військовослужбовців, які призвані на військову службу під час мобілізації. Про це йдеться у проекті постанови № 4881 "Про внесення змін до постанови Верховної Ради України "Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності та безпеки держави" (щодо поетапної заміни військовослужбовців)", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Зокрема законопроект пропонує відмовитися від "проведення кожних 45 діб ротації та звільнення осіб, призваних на військову службу у зв'язку з мобілізацією", а натомість "спланувати поетапну заміну військовослужбовців, призваних по мобілізації, за рахунок осіб, призваних на військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військовослужбовців військової служби за контрактом та військовослужбовців строкової військової служби після їх відповідної підготовки".

На думку автора проекту постанови, прийняття цього документі сприятиме недопущенню зниження боєздатності підрозділів, які забезпечують виконання завдань оборони та військову присутність у проблемних регіонах країни.

Також буде підтримуватися на належному рівні бойовий потенціал Збройних сил України за рахунок комплектування військових частин (підрозділів) навченим особовим складом.