ua en ru

Курц закликав країни ОБСЄ докладати більше зусиль для вирішення конфлікту на Донбасі

Курц закликав країни ОБСЄ докладати більше зусиль для вирішення конфлікту на Донбасі Фото: Себастьян Курц (OSCE)

ОБСЄ має намір довести до 1 тис. кількість спостерігачів на Донбасі

Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Себастьян Курц закликав країни-члени ОБСЄ докладати більше зусиль для вирішення конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє DW.

"Ми повинні усвідомлювати той факт, що щодня в зонах конфліктів гинуть люди. І багато людей, які проживають в країнах, що входять в ОБСЄ, знаходяться в ситуації, не придатній для життя. На початку цього року я відвідав Україну і побачив власними очима, наскільки жахлива ситуація для місцевих жителів. І це продовжується до цих пір", - заявив Курц.

За його словами, австрійське головування в ОБСЄ докладає багато зусиль до того, щоб внести свій вклад у послаблення конфлікту на Україні.

"Слава Богу, нам вдалося домовитися про необхідність зміцнення і надбудови моніторингової місії", - резюмував глава ОБСЄ, нагадавши, що організація має намір довести до 1 тис. кількість спостерігачів і максимально повно технічно оснастити їх.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ОБСЄ виникла кадрова криза через розбіжності Сполучених Штатів Америки та Російської Федерації.