ua en ru

Курс рубля в Росії впав на новинах з Мінська

Через півгодини після відкриття торгів на Московській біржі долар і євро подорожчали більш ніж на 2 рубля, передає РБК.

Ранкові валютні торги на Московській біржі почалися коливанням курсу рубля приблизно на рівні вчорашнього закриття. Учасники торгів чекали новин з Мінська, де всю ніч проходили переговори лідерів Росії, України, Франції та Німеччини про мирне врегулювання ситуації в Донбасі.

Однак приблизно через 20 хвилин після відкриття торгів - після того, як стало відомо, що президент України Петро Порошенко заявив про відсутність хороших новин і неприйнятних вимогах Росії - курс рубля різко пішов вниз. На максимумі курс долара піднявся до 67,5 руб., що на 2,25 руб. вище рівня закриття вчорашніх торгів. Одночасно з цим курс євро виріс до 76,412 руб., що на 2,46 руб. перевищує рівень закриття торгів 11 лютого.

Раніше опитані РБК аналітики говорили, що навіть якщо учасники зустрічі в Мінську не домовляться, не варто чекати драматичного падіння рубля. "Загальний тренд буде пов'язаний з тим, чи будуть слідом посилені санкції проти основних секторів російської економіки", - пояснив головний економіст ING по Росії та СНД Дмитро Польовий.