ua en ru

Новий власник "Металіста" Курченко обговорив з Маркевичем, Воликом і Красніковим завдання з розвитку клубу на найближчу перспективу

Новий власник харківського "Металіста" Сергій Курченко обговорив з головним тренером команди Мироном Маркевичем і керівництвом клубу завдання з розвитку "Металіста" на найближчу перспективу. Як повідомляє прес-служба клубу, 30 грудня, в Києві, в офісі групи компаній "Газ України" відбулася зустріч Курченко з Мироном Маркевичем, генеральним директором Сергієм Воликом і спортивним директором Євгеном Красніковим. Зустріч була покликана відповісти на цілий ряд гострих питань, пов'язаних з найближчими і середньостроковими планами нового власника, а також зі стратегією розвитку команди.

Зокрема, всі учасники зійшлися на високій оцінці діяльності колишнього власника "Металіста" Олександра Ярославського. Курченко підкреслив, що вдячний Ярославському, що забезпечив прорив у розвитку "Металіста" і вніс неоціненний внесок у розвиток українського футболу.

Всі учасники зустрічі погодилися, що стабільна "бронза" чемпіонату України - це досягнення, на якому можна зупинятися. Новий власник команди пообіцяв, що найближчим часом команду чекає ще більш вражаючий прогрес.

Тренеру й адміністраторам команди було обіцяно продовження співпраці відповідно до контрактів, а також поступове збільшення винагороди гравців і вдосконалення тренувальної бази. Зокрема, Курченко має намір найближчим часом, як і обіцяв, викупити у міської влади стадіон "Металіст".

Крім того, Сергій Курченко висловив упевненість, що майбутнє клубу і команди - в підростаючому поколінні, і має намір робити серйозні вкладення в підготовку юних футболістів. Курченко висловив твердий намір зустрітися з командою напередодні її вильоту на тренувальні збори в Дубай. Він також підкреслив важливу роль фан-клубу та уболівальників - і повідомив, що найбільш активні з них будуть запрошені до Англії на перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи, в якому "Металіст" зустрінеться з "Ньюкаслом" на стадіоні Сент-Джеймс Парк. Матч відбудеться 14 лютого, і найближчим часом будуть оголошені умови конкурсу, найбільш активні учасники якого поїдуть в Ньюкасл.

Також новий власник команди підтвердив намір посилити роботу з вболівальниками клубу і їх організаторами і сказав про початок розробки спеціальної програми зворотного зв'язку "уболівальник-команда".

Мирон Маркевич у відповідному виступі підкреслив, що поставлені завдання дуже амбітні і складні, але "ставити планку високо - це хороший тон, це по-спортивному". У відповідь Сергій Курченко відзначив важливість для нього цієї зустрічі, заради якої він перервав зарубіжне відрядження. Він розповів, що завжди мріяв працювати у "великому" футболі, і підкреслив, що свої вміння добиватися успіхів у бізнесі має намір привнести в управління футбольним клубом.

Читайте також: Продаж стадіону "Металіст" допоможе Харкову побудувати кілька великих об'єктів, - Кернес