ua en ru

Куратором по Україні у Путіна можуть призначити депутата Держдуми Михайла Маркелова

Депутата Держдуми РФ від "Єдиної Росії" Михайла Маркелова можуть призначити заступником начальника управління президента з соціально-економічного співробітництва з країнами СНД, Абхазією і Південною Осетією, повідомляє "Комерсант" з посиланням на свої джерела в Адміністрації президента.

У разі позитивного рішення Маркелов замінить подав у відставку в грудні 2014 р. Бориса Рапопорта, який вважався куратором політичної роботи з владою України і самопроголошених так званих Донецької та Луганської "народних республік".

Як стверджують джерела видання, це управління, зокрема, веде роботу по взаємодії з ДНР і ЛНР. Його очолює Олег Говорун, курирує напрямок помічник президента Владислав Сурков.

До обрання в Держдуму в 2011 р. Маркелов очолював політичний департамент в полпредстве Північно-Кавказького федерального округу (ПКФО) під керівництвом тодішнього повпреда Олександра Хлопоніна. "Він підходить для цієї роботи. До того ж не можна сказати, що немає відбою від кандидатів, враховуючи те, що зараз відбувається в Україні", - зазначив співрозмовник видання.

Нагадаємо, 11 лютого близько 19:40 за київським часом в Мінську стартували переговори Петра Порошенка, Франсуа Олланда, Володимира Путіна і Ангели Меркель щодо врегулювання конфліктної ситуації на Донбасі.

На даний момент вони тривають вже понад 10 годин.

Раніше сьогодні ЗМІ повідомляли, що на переговорах у Мінську вже погоджено більшість питань, крім контролю над кордоном.