ua en ru

Купівля-продаж землі буде здійснюватися тільки особами з українським громадянством, - Гройсман

Купівля-продаж землі буде здійснюватися тільки особами з українським громадянством, - Гройсман Фото: прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Гройсман підкреслив, що не підтримає законопроект, який буде допускати можливість купівлі-продажу землі агрохолдингами або іноземними громадянами

Відповідно до законопроекту про ринок землі, купівля-продаж землі буде здійснюватися тільки фізособам з українським громадянством. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає "112 Україна".

Гройсман підкреслив, що не підтримає законопроект, який буде допускати можливість купівлі-продажу землі агрохолдингами або іноземними громадянами.

"Ми створимо модель ринку землі, яка буде дозволяти тільки фізичним особам-українцям продавати землю, яка їм належить. На цьому питанні потрібно поставити крапку. Ніяких загроз не буде. Я не підтримаю земельну реформу, яку можуть використати або великі агрохолдинги, або умовно іноземці, які могли б приїхати в Україну і скуповувати землю", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України близька до прийняття закону про передачу земель за межами населених пунктів в управління об'єднаним територіальним громадам, після чого передача може здійснитися вже до кінця року.