ua en ru

Кулеба засудив створення Росією моніторингової групи з прав дитини в Україні

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба засудив створення Росією моніторингової групи з прав дитини в Україні. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Як стало відомо із засобів масової інформації, за ініціативою члена Ради при Президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини, у Росії створена "моніторингова група з прав дитини в Україні", яка повинна "донести до міжнародної громадськості правдиву інформацію про події на Донбасі і залучити міжнародні організації до вирішення проблем дітей в зоні конфлікту". Ми в черговий раз апелюємо до совісті представників Російської Федерації, які займаються проблемами дітей Донбасу, і просимо концентруватися на ліквідації першопричини проблем українських дітей - збройної агресії РФ проти України", - підкреслив Кулеба.

Він зазначив, що тільки після цього можна робити заяви про своє бажання допомогти українським дітям.

"Все вищеперелічене відбувається на Донбасі за підтримки Кремля, тому у нас немає ілюзій щодо щирості російської ініціативи щодо "моніторингу прав дитини в Україні" та правдивості її результатів. Навпаки, ми розцінюємо таку діяльність як втручання у справи України і чергову маніпуляцію на дітях, яка призведе лише до ескалації конфлікту, а не його рішення", - підсумував Кулеба.

Нагадаємо, за даними уповноваженого Президента, на Донбасі за час конфлікту загинули більше 65 дітей.