ua en ru

Кучма: вибори на Донбасі неможливі без повернення контролю над кордоном України

Кучма: вибори на Донбасі неможливі без повернення контролю над кордоном України Фото: Леонід Кучма

Кучма також повідомив, що процес обміну полоненими наразі зірвано через зміну позиції бойовиків

Проведення виборів на окупованому Донбасі неможливо без повернення повного контролю над кордоном України. Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма, повідомляє "Радіо Свобода".

"Поки української влади там (на Донбасі, - ред.) не буде, поки кордон не контролюватиметься Україною, не має бути жодних розмов про вибори...Я на останньому засіданні Тристоронньої контактної групи заявив, що поки не буде вирішений увесь блок безпеки, про якісь вибори, про якусь політичну реформу треба навіть розмови припинити... Треба спочатку виконати пункти, записані в Мінському протоколі, а потім вже думати про вибори", - сказав він, додавши, що лише неухильне дотримання мінських домовленостей є основною підставою для проведення переговорів про вибори на окупованому Донбасі.


Кучма також додав, що процес обміну полоненими наразі зірвано через зміну позиції проросійських бойовиків. Втім, це питання знову порушуватимуть на наступній зустрічі контактної групи в Мінську.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за повідомленням прес-центру штабу АТО, ситуація в зоні проведення АТО суттєво стабілізувалась, однак час від часу бойовики проросійських бандформувань відкривають вогонь по українських позиціях.