ua en ru

Жодної угоди з Митним союзом не буде, - Кучма

Україна не підпише угоду про вступ до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану. У цьому переконаний колишній Президент України (1994-2004 рр.) Леонід Кучма.

Україна не підпише угоду про вступ до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану. У цьому переконаний колишній Президент України (1994-2004 рр.) Леонід Кучма (на фото), передає "Громадське ТБ".

Фотогалерея: "Об'єднаймо Україну" - хроніки загальнонаціонального круглого столу

"Я абсолютно переконаний, що жодної угоди з Митним союзом не буде", - наголосив Кучма.

Відповідаючи на питання про те, чому Президент Віктор Янукович так різко змінив рішення відносно Угоди про асоціацію з Євросоюзом і чи не був тому причиною тиск Президента Росії Володимира Путіна, Кучма сказав: "Та все разом. У тому числі страх за економіку".

Жодної угоди з Митним союзом не буде, - Кучма

(Фото: "Українське фото")

Кажучи про круглий стіл, який відбувся у п'ятницю за участю Януковича і лідерів опозиції, Кучма зазначив: такий стіл був потрібен, щоб показати світу здатність України до діалогу.

Раніше Кучма за підсумками засідання круглого столу за участю Президента заявив, що в ситуації, яка склалался сьогодні в Україні, чинний глава Кабміну Микола Азаров є найкращим прем'єр-міністром.

Крім того, Кучма вважає, що країна перебуває у стані банкрутства. "Країна, за великим рахунком, банкрут. Хоча прем'єр (Микола Азаров) і стверджує, що дефолту не буде", - заявив екс-президент, додавши, що уряд планував зростання ВВП на 3,5%, а отримав падіння на 1,5%. "Мінус 5%! Де взяти цю цифру? Ходимо по всьому світу і просимо гроші", - резюмував Кучма.