ua en ru

Кучма просить відновити розслідування кримінальної справи проти свого колишнього охоронця Мельниченка

Екс-Президент України Леонід Кучма просить Генеральну прокуратуру України відновити розслідування кримінальної справи щодо колишнього офіцера Управління державної охорони Миколи Мельниченка. Про це повідомляє РБК з посиланням на прес-службу Кучми.
У скарзі говориться, що 1 березня 2005 р. Генпрокуратура закрила кримінальну справу проти Мельніченка. Того разу слідство прийшло до висновку, що він діяв в стані крайньої необхідності для запобігання потенційній шкоді суспільним інтересам. Проте, вважає Кучма, Генпрокуратура не мала підстав визнавати дії Мельначенка вчиненими в стані крайньої необхідності.
"Дії Мельниченка спричинили трагічну загибель Георгія Гонгадзе, спровокували суспільно-політичну кризу в країні і заподіяли значну шкоду авторитету і іміджу України в світі", - говориться в скарзі. "Я наполягаю на тому, що збереження фактичної недоторканності Мельниченка на підставі нібито "крайній необхідності" його дій означає відмову наслідку від пошуків справжніх замовників вбивства журналіста Гонгадзе", - зазначив Кучма.