ua en ru

Куба виступила проти продовження санкцій США відносно Венесуели

Куба виступила проти продовження санкцій США відносно Венесуели Фото: Куба проти санкцій США

Уряд Куби впевнений, що підсанкційна країна бореться за мир і конституційне право

Влада Куби вамагає скасування продовженого на рік виконавчого указу президента США Барака Обами, який передбачає санкції стосовно Венесуели. Про це заявив уряд острівної держави, повідомляє ТАСС.

"Революційний уряд Республіки Куба вимагає скасування виконавчого указу 13692 і найрішучішим чином підтверджує свою беззастережну підтримку і підтримку нашого народу братської Боліваріанській Республіці Венесуела, законному уряду президента Ніколаса Мадуро і цивільно-військовому союзу боліваріанського народу", - йдеться в тексті документа

Також зазначається, що Венесуела веде боротьбу за "підтримання миру, конституційного ладу і завоювань революції перед обличчям дестабілізуючих спроб внутрішньої опозиції, натхненої результатами парламентських виборів, які спростовують брехливі аргументи, використані для продовження указу".

Санкції проти Венесуели США ввели в березні 2015 під приводом того, що в республіці порушуються права людини, переслідуються "політичні опоненти", порушується свобода преси. Також стверджувалося, що така ситуація становить загрозу національній безпеці США.

Нагадаємо, президент Венесуели змінив керівництво економічного блоку уряду.