ua en ru

КСУ розпочне завтра розгляд справи щодо конституційності деяких пунктів урядової постанови про виконання держбюджету та місцевих бюджетів у 2010 р.

Конституційний суд України (КСУ) розпочне 19 січня ц.р. у формі усного слухання розгляд справи за конституційним поданням 53 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) пунктів 5, 6, 7, 8, 10, 12, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22 постанови Кабінету міністрів України "Про заходи щодо забезпечення виконання Державного бюджету України та місцевих бюджетів у 2010 році". Про це повідомляє прес-служба КСУ.

Автори клопотання зазначають, що до прийняття закону про державний бюджет України на відповідний рік Кабінет міністрів України постановою передбачив порядок планування, надходження, розміщення, витрачання та перерозподілу бюджетних коштів у 2010 році, тобто підзаконним актом врегулював бюджетні правовідносини, що належить до виключної компетенції єдиного органу законодавчої влади в Україні - Верховної Ради України.

Суддя-доповідач у справі - Віктор Шишкін.