ua en ru

КСУ завтра оприлюднить рішення щодо термінів повноважень Президента, обраного на дострокових виборах

Конституційний суд України від 16 травня оприлюднить рішення щодо термінів повноважень Президента, обраного на дострокових виборах.

Конституційний суд України від 16 травня оприлюднить рішення щодо термінів повноважень Президента, обраного на дострокових виборах. Про це йдеться в повідомленні прес-служби КСУ.

Саме рішення КСУ прийняв 15 травня, вивчивши конституційне подання 101 нардепа щодо офіційного тлумачення положень частин першої, п'ятої статті 103 Конституції україни в системному зв'язку з пунктом 16 розділу XV "Перехідні положення" Конституції України щодо визначення терміну повноважень Президента України, обраного на позачергових виборах, а також строку проведення наступних чергових виборів Президента України.

Суддя-доповідач у справі - Петро Стецюк.

Практичну необхідність у роз'ясненні та офіційній інтерпретації зазначених положень Конституції нардепи обґрунтовували неоднозначним розумінням того, на який термін обирається Президент України на позачергових виборах, призначених Верховною Радою на 25 травня 2014 року, оскільки, на думку нардепів, від вирішення цього питання залежить можливість реалізації конституційного права громадян України на участь у виборах Президента України.