ua en ru

КСУ завершив усні слухання по справі про конституційність політреформи

Конституційний суд України завершив усні слухання по справі щодо конституційності закону від 8 грудня 2004 р. №2222 "Про внесення змін до Конституції України" і приступив до закритої частини слухань, де судді ухвалять рішення. Про це заявив голова КСУ Анатолій Головін, передає кореспондент РБК-Україна. За словами голови суду, про час ухвалення рішення буде проінформовано пізніше.

Виступаючи в ході усних слухань, представник Кабінету міністрів у КСУ Володимир Вознюк підтримав позицію представників Президента України, Верховної Ради та суб'єкту конституційного подання, заявивши, що закон №2222 необхідно скасувати через порушення процедури його прийняття та у зв'язку з відсутністю висновку КСУ по даному закону.
В свою чергу представник Президента у КСУ Олена Лукаш заявила, що політреформа, зокрема, закон №2222 був свого часу ухвалений парламентом з політичних мотивів, які полягали у проведенні третього туру президентських виборів. "Деяким парламентарям дуже хотілося отримати безчесний третій тур", - сказала О.Лукаш.