ua en ru

КСУ просить ГПУ дозволити суддям виїхати за кордон на лікування

Конституційний суд України (КСУ) звернувся до Генеральної прокуратури (ГПУ) з проханням дозволити виїхати двом суддям на лікування за кордон.

Конституційний суд України (КСУ) звернувся до Генеральної прокуратури (ГПУ) з проханням дозволити виїхати двом суддям на лікування за кордон. Про це йдеться в тексті звернення, оприлюдненому на сайті КСУ.

"Судді КСУ вкрай стурбовані тим, що Овчаренка В.А. та Головіна А.С. не мають можливості виїхати за межі України, в той час, як суддя Овчаренка В.А. вимагає проведення запланованого курсу лікування, а Головіна А.С. - проведення термінової операції. Нездійснення цих лікувальних заходів загрожує їх життю і здоров'ю. Просимо доручити відповідним органам та їх посадовим особам тимчасово зняти заборону на виїзд за кордон на період лікування Овчаренка В.А. та Головіна А.С.", - йдеться в тексті звернення.

Відзначимо, 24 лютого український парламент прийняв постанову "Про реагування на факти порушення суддями Конституційного Суду України присяги судді", згідно з яким ГПУ було доручено заборонити виїзд за кордон суддям КСУ.