ua en ru

КСУ продовжить засідання з законом про люстрацію 14 червня

КСУ продовжить засідання з законом про люстрацію 14 червня Фото: КСУ продовжить роботу 14 червня

Обговорення закону про люстрацію продовжитися на наступному засіданні КСУ

Конституційний суд України продовжить обговорювати відповідність закону "Про очищення влади", що передбачає люстрацію чиновників часів колишнього президента Віктора Януковича, Конституції України 14 червня. Про це йдеться в проекті Порядку денного пленарних засідань і засідань КСУ.

У вівторок, 14 червня 2016 року о 10:00 розпочнеться засідання КСУ, де буде продовжено обговорення питання про форму розгляду справи за конституційним поданням Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України (конституційності) абзацу першого частини третьої статті 4 Закону України "Про очищення влади".


Раніше в КСУ не повідомили, коли буде прийнято рішення згідно з законом про люстрацію.

Нагадаємо, заступник голови фракції "Самопоміч", голова парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв повідомив, що Конституційний суд має намір 10 червня визнати неконституційним закон про люстрацію.

Також Конституційний суд розгляне питання "про відкриття конституційного провадження у справі за конституційним зверненням Карася Валерія Володимировича щодо офіційного тлумачення окремих положень Закону України "Про застосування амністії в Україні".