ua en ru

КСУ почав розміщувати у відкритому доступі конституційні звернення

З метою забезпечення повного і прозорого інформування громадськості про свою діяльність Конституційний Суд України починає розміщення у відкритому доступі матеріалів конституційних звернень.

З метою забезпечення повного і прозорого інформування громадськості про свою діяльність Конституційний Суд України починає розміщення у відкритому доступі матеріалів конституційних звернень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби КСУ.

Повідомляється, що згідно із законом "Про захист персональних даних" від 1 червня 2010 р. № 2297-VI, з тексту конституційного звернення будуть вилучатися відомості про адресу, персональні дані автора клопотання та відомості щодо інших осіб (членів сім'ї, родичів), які можуть міститися у тексті при викладі суті питання. До таких даних також ставляться: національність, освіта, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров'я, матеріальне становище, дата і місце народження, місце проживання та перебування, номер телефону, дані про особисті майнові і немайнові відносини і т.д. Однак у випадках, коли вищезазначені відомості мають безпосереднє відношення до суті клопотання, такі відомості не будуть вилучатися.

У серпні 2014 р. КСУ також відкрив доступ до матеріалів конституційних подань. Тексти конституційних подань та звернень доступні на офіційному веб-сайті КСУ в рубриці "На розгляді".

Конституційне звернення - це письмове клопотання до Конституційного Суду України про необхідність офіційного тлумачення Конституції України і законів з метою забезпечення реалізації чи захисту конституційних прав та свобод людини і громадянина, а також прав юридичної особи.