ua en ru

У Криму українця засудили до року колонії за нібито "створення екстремістської спільноти"

У Криму українця засудили до року колонії за нібито "створення екстремістської спільноти" Фото: у Криму засудили українця до року колонії (facebook.com)
Автор: РБК-Украина

"Євпаторійський міський суд" у Криму засудив студента геолого-географічного факультету одного з українських вузів до року колонії. Його звинувачують у створенні екстремістського співтовариства.

Так, українця звинувачують у тому, що він створив у соціальній мережі групу, розробив статут, структуру, символіку екстремістського співтовариства з метою повернення Республіки Крим і міста Севастополя під юрисдикцію України. Учасників групи з числа жителів Кримського півострова він нібито активно вербував і закликав до вчинення протиправних дій.

Українця затримали співробітники в 2020 році, коли він приїхав до Криму.

Повідомляється, що студент повністю "визнав провину" і "усвідомив помилковість своїх переконань".

"З урахуванням сукупності ряду пом'якшуючих покарання обставин, в т.ч. стану здоров'я винного, його ставлення до скоєного, каяття, активного сприяння слідству, йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 1 рік, з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму", - повідомили в "суді".