ua en ru

У Криму проводять обшук у будинку першого заступника голови Меджлісу

У Криму проводять обшук у будинку першого заступника голови Меджлісу Заступник голови Меджлісу Наріман Джелял

У будинку першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла в селі Первомайському в Криму почався обшук, передає Крим.Реалії з посиланням на активіста кримськотатарського національного руху Заїра Смедляєва.

За його словами, обшук проводять кілька співробітників Головного слідчого управління Слідчого комітету Російської Федерації у Криму у присутності самого Джеляла. Також під час обшуку присутній адвокат.

За словами Смедляєва, підставою для проведення обшуку стало кримінальну справу щодо подій 26 лютого 2014 р.

"Джелял проходить по цій справі як свідок", - зазначив Смедляєв.

Він також повідомив, що обшук почався після п'ятигодинного допиту Джеляла в Головному слідчого управління Слідчого комітету Російської Федерації в Криму.

Нагадаємо, у січні російські спецслужби проводили обшук в будинку заарештованого лідера кримськотатарського меджлісу Ахтема Чийгоза.

26 лютого 2014 року під кримським парламентом відбувся масштабний мітинг противників і прихильників відокремлення Криму від України. Кримським татарам, представникам Меджлісу і проукраїнським активістам протистояли проросійські налаштовані громадяни, яких організували лідери "Русского единства" на чолі з нинішнім головою" Криму Сергієм Аксьоновим.