ua en ru

У Криму сталася пожежа на території античного Пантікапея

У Криму сталася пожежа на території античного Пантікапея Фото: заповідник "Пантікапей" (wikimedia.org)

Пожежа знищила значну частину рослинності на охоронюваному археологічному об'єкті

У Керчі, що в анексованому Росією Криму, пожежа знищила значну частину рослинності на охоронюваному об'єкті археологічному комплексі "Пантікапей", розташованому в центрі міста на горі Мітрідат. Випалена земля обмежена парканом археологічного заповідника, передає "Крим.Реалії".

Зазначено, що вогонь знищив рослинність у районі місця проведення розкопок стародавнього городища, а також поряд із руїнами акрополя, які є найпопулярнішою пам'яткою й однією з "візитних карток" Керчі.

Своєю чергою у Керченському історико-культурному заповіднику не коментують недавню пожежу на території комплексу "Пантікапей".

Як повідомляється, у Керчі пожежі відбуваються регулярно, оскільки в місті є безліч ділянок із сухою травою. При цьому через дефіцит води і велику протяжність міста, пожежники рідко приїжджають на загоряння вчасно.

Як відомо, Пантікапей - давньогрецьке місто, засноване в кінці VII століття до нашої ери вихідцями з Мілета на місці сучасної Керчі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські рятувальники ліквідували лісові пожежі у Запорізькій та Полтавській областях, які виникли на території Богатирського та Новосанжарського лісництв відповідно.