ua en ru

У Криму відпустили трьох затриманих кримських татар

У Криму відпустили трьох затриманих кримських татар Фото: російські силовики (wikimedia.org)

У четвертого із затриманих виявили два паспорти

В окупованому Криму відпустили трьох з чотирьох раніше затриманих кримських татар. Про це у Facebook повідомила громадська організація "Кримська солідарність".

Повідомляється, що трьох з чотирьох раніше затриманих після обшуків в селі Новокленове кримських татар відпустили з так званого "Центру протидії екстремізму" в Сімферополі, де у них перевірили документи і взяли відбитки пальців. Четвертий затриманий Алім Мадалімов продовжує перебувати в ЦПЕ на підставі того, що у нього виявили два паспорти.

Троих, из четверых крымских мусульман отпустили из ЦПЭ г. Симферополя. Как нам стало известно, троих крымских мусульман...

Опубліковано Крымская солидарность 10 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Криму затримали 4 кримських татар. За даними активістів, за результатами обшуку в Новокленовому затримали всіх чоловіків з родини Мадалімових. В ході обшуків російські силовики вели себе грубо і залякували жінок. У той же час голова Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедля повідомляв, що озброєні силовики блокували вулицю.