ua en ru

У Криму відкрили провадження за фактами незаконного затримання українців

У Криму відкрили провадження за фактами незаконного затримання українців Ілюстративне фото (wikimedia.org)

Також відкрили провадження за фактом захоплення судна прикордонниками ФСБ РФ

Поліція Криму відкрила кримінальні провадження за фактами незаконного затримання громадян України та захоплення судна прикордонниками Федеральної служби безпеки (ФСБ) Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Зазначається, що до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що 28 серпня в акваторії Чорного моря представники ФСБ затримали українське риболовецьке судно "ЯОД 2105" та членів його команди.

"За даними фактами розпочато два кримінальних провадження за ч.1 ст. 146-1 (насильницьке зникнення) та ч. 2 ст. 278 (угон або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна) Кримінального кодексу України. За вчинення цих кримінальних правопорушень передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років", - повідомляють у Нацполіції.

За інформацією відомства, станом на вечір 3 вересня четверо українських рибалок утримуються на прикордонній заставі м. Севастополь. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 4 вересня, Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловило протест РФ через порушення прав кримських татар у окупованому Криму.