ua en ru

Кримськотатарському активісту в СІЗО не надають належну медичну допомогу

Кримськотатарському активісту в СІЗО не надають належну медичну допомогу Фото: поліція РФ у Криму під час обшуку у татарських активістів (facebook.com/Ridvan Memetov)

Чоловік перебуває у критичному стані

Затриманому в окупованому Російською Федерацією (РФ) Криму кримськотатарському активісту Бекіру Дегерменджі не надають належну медичну допомогу. Про це РБК-Україна повідомила його донька Мавіле Дегерменджі.

"За словами адвоката, до нього не заходять лікарі СІЗО, хоч він і лежить в медсанчастині. Хоча коли він був в лікарні лікарі сказали, що йому потрібна реабілітація, кожен день необхідно вимірювати тиск, через кожні 10 днів брати кров на аналізи, але нічого цього лікарі СІЗО не роблять", - повідомила дівчина.

Засідання у справі Дегерменджі відбулося вчора, 12 січня. Йому продовжили арешт на два місяці.

"Стан у нього важкий і кожен виїзд на суд погіршує ситуацію, тому що по-перше, це стрес, а по-друге, суди проходять на другому поверсі і йому важко підніматися на поверх, він починає задихатися", - додала Мавіле.

Нагадаємо, 14 грудня Дегерменджі потрапив до реанімації. Чоловіка утримували у СІЗО Сімферополя.

Дегеременджі затримали 23 листопада під час обшуків. Також були затримані активісти національного руху Асан Чапух і Кязім Аметов та інші. В той день після затримання окупантами померла активіст кримськотатарського руху Веджіє Кашка.

13 января Министерство иностранных дел (МИД) Украины в очередной раз выразило протест Российской Федерации и опубликовало требование освободить задержанного.