ua en ru

Кримська польова місія звинуватила ПС у порушенні прав людини

Кримська польова місія звинуватила ПС у порушенні прав людини Фото: блокада Криму

Правозахисники фіксують фактом порушення прав людини учасниками блокади Криму

Кримська польова місія з прав людини звинуватила бійців "Правого сектора" у порушенні прав людини на кордоні з Кримом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби правозахисної організації.

Повідомляється, що в Кримську правозахисну групу надходять скарги на порушення прав людини з боку формувань, які беруть участь у блокаді Криму, і моніторинг правозахисників тільки підтвердив дані факти.
"Спостерігачі КПГ повідомили, що на трасі неподалік від пункту пропуску люди, озброєні вогнепальною та холодною зброєю, організували свій блокпост. Представилися вони як члени "Правого сектора". Крім "Правого сектора", там знаходяться люди з нашивками батальйонів "Азов", "Донбас", - йдеться в повідомленні.

Правозахисники повідомляють про зупинки і обшуки легкових автомобілів.

"Озброєні люди, які не є представниками правоохоронних органів, примушують водіїв легкових автомобілів відкривати багажник та надавати документи. Правозахисники заявили, що бійці "Правого сектора" намагалися перешкодити фіксувати порушення", - відзначили в прес-службі.

Крім того, повідомляється, що представники "Правого сектора" повідомили спостерігачам місії, що вони вже добу тримають у себе двох людей. За їх заявами, це "сепаратисти, у яких знайшли наркотики".

"Правозахисникам відмовили в проханні поспілкуватися із затриманими. Бійці "Правого сектора" заявили, що доповіли про затриманих у міліції та СБУ і зараз чекають, коли СБУ цих людей забере. У міліції правозахисникам повідомили, що їм нічого не відомо про факт затримання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, питання про енергетичну блокаду Криму вирішиться до кінця жовтня.