ua en ru

Кримчанам пропонують за 1-1,5 тис. дол. нелегально оформити український паспорт

Кримчанам пропонують за 1-1,5 тис. дол. нелегально оформити український паспорт Фото: Фірми-посередники в Херсоні та Миколаєві виготовляють українські паспорти з місцевою пропискою

Основна проблема кримчан - відсутність фотографії в паспорті по досягненню 25 років

За 1-1,5 тис. дол. нелегальні фірми-посередники в Херсоні та Миколаєві займаються виготовленням українських паспортів з місцевою пропискою для жителів анексованого Криму. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Крим: другий рік і не наш, і не ваш".

Основна проблема кримчан, підкреслюється в статті, відсутність фотографії в паспорті по досягненню 25 років. "В Криму вклеїти фото в український паспорт неможливо, тому молодим людям доводиться до дня народження виїжджати в Херсон, Миколаїв чи Запоріжжя - в залежності від того, де і який регіон Криму обслуговують", - повідомляється в матеріалі.

Автор статті зазначає, що зміна адреси реєстрації з кримської на материкову в такий підпільної фірмі обійдеться в 800 дол., а відправити документи кур'єром та вклеїти другу фотографію - від 300 до 500 дол.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Держдумі РФ пропонували спростити для жителів півострова схему відмови від громадянства України.