ua en ru

Крим з 1 серпня вводить контроль транзиту товарів з України в РФ через Керч і Феодосію

Самопроголошений уряд Республіки Крим з 1 серпня 2014 р. вводить процедуру контролю транзиту товарів з території України на територію материкової Росії через поромні переправи Керч і Феодосія.

Самопроголошений уряд Республіки Крим з 1 серпня 2014 р. вводить процедуру контролю транзиту товарів з території України на територію материкової Росії через поромні переправи Керч і Феодосія. Про це повідомляє прес-служба кримського уряду.

Водночас повідомляється, що дані заходи не змінюють і не обмежують ввезення товарів з території України в Крим.

Як пояснюють у прес-службі, процедура контролю транзиту з України в материкову Росію розбивається на дві частини: перша - документальна перевірка в Сімферополі і внесення даних про транспортні засоби та вантажі в єдиний Реєстр погодження вивезення (РСВ); друга - фізичний огляд транспортних засобів у портах Керчі та Феодосії.

Крім того, створюється єдина електронна база РСВ, куди вантажовідправники можуть з 28 липня 2014 року внести дані у вигляді заявок про вивезення товарів на материкову частину Росії.

Водночас порожній автотранспорт буде вноситися в РСВ безпосередньо на пункті пропуску та допускатися до переправи в звичайному порядку.

Пункти контролю в портах Керчі і Феодосії в даний час обладнуються.