ua en ru

Крим буквально перетворився на в'язницю під відкритим небом, - генсек Всесвітнього конгресу кримських татар

Крим буквально перетворився на в'язницю під відкритим небом, - генсек Всесвітнього конгресу кримських татар Фото: будь-яка критика на адресу окупантів загрожує арештом і тюремних висновком

Чисельність татар за час окупації Криму впала з 350 тисяч до 330 тисяч осіб

Аннексированный півострів Крим перетворився в одну з сірих зон планети, де постійно відбуваються порушення прав людини. Про це заявив генеральний секретар Світового конгресу кримських татар Намик Кемаль Баяр в інтерв'ю агентству "Анадолу".

"Крим буквально перетворився на в'язницю під відкритим небом. В регіоні має місце серйозний тиск на татар", - сказав він.

За його словами, будь-яка критика на адресу окупантів загрожує арештом і тюремних ув'язненням.

"Москва захоче, щоб татари покинули півострів. У 1944 році їх повантажили у вагони для худоби і вислали з батьківщини. Сьогодні вони спробують зробити те ж саме, позбавляючи їх роботи і послаблюючи в економічному плані", - додав Баяр.


Також він зазначив, що до анексії Криму проживало 350 тисяч татар, а зараз їх чисельність впала до 330 тисяч чоловік.

Крім цього, Баяр підкреслив важливість збереження і посилення санкцій проти Росії.

"Міжнародні судові інстанції також повинні вжити заходи щодо злочинів проти людяності, скоєних у Криму. Будь-яке зволікання грає на руку Москві. Кількість порушень прав людини в Криму йде по наростаючій", - сказав він.

Нагадаємо, РФ створила в окупованому Криму "автономію" казанських татар.