ua en ru

Аварія вертольота в Кременчуці: у поліції назвали можливі причини

Аварія вертольота в Кременчуці: у поліції назвали можливі причини фото: катастрофа вертольота в Кременчуці (kg.ua/news)

Наявність великої кількості авіаційного гасу і конструктивні елементи могли стати причиною

У поліції заявили, що наявність великої кількості авіаційного гасу і конструктивні елементи могли стати причиною катастрофи вертольота в Кременчуці. Про це повідомляє ТСН.

"Два чинники сприяли цьому - це наявність великої кількості пального - гасу - авіаційного і конструктивні елементи. Там був магній, який складно гаситься водою. Тому те паливо, яке було розлито, знову і знову спалахувало", - розповів начальник чергової зміни оперативного центру ДСНС в Полтавській області Максим Маршев.

Повідомляється, що поліція відкрила кримінальне провадження.

На даний момент розглядають кілька версій причин катастрофи, зокрема, пілот чи врізався в лінію електропередач, яка тут проходить, або - і це головна версія - вона пов'язана з телевежею, яка стоїть поруч. Зазначено, що до землі вона кріпиться декількома металевими тросами.

У поліції кажуть, що можливо пілот врізався в них. Слідчі вилучили для вивчення бортовий самописець.

Стало відомо, що політ виконували співробітники приватної компанії "Українські вертольоти", на борту знаходили чотири людини: командир, другий пілот і бортінженери, які виконували тренувальний політ.

Нагадаємо, ввечері, 25 січня, в Кременчуці (Полтавська область) розбився вертоліт Мі-8. Всі члени екіпажу і пасажири, які перебували на борту вертольота Мі-8 загинули.