ua en ru

Великого виробника соняшникової олії викрито в ухиленні від сплати 18,8 млн гривень ПДВ

Великого виробника соняшникової олії викрито в ухиленні від сплати 18,8 млн гривень ПДВ фото: Державна фіскальна служба України (ch.sfs.gov.ua)

Виробник вів тіньовий бізнес в Дніпрі

Дніпровський виробник соняшникової олії звинувачується в ухиленні від сплати податку на додану вартість (ПДВ) обсягом понад 18,8 млн гривень. Про це повідомляє Державна фіскальна служба (ДФС).

Податкове шахрайство відбувалося протягом майже 2 років. З жовтня 2015 року по травень 2017 року фіктивні "доньки" компанії відображали у податковій звітності безтоварні операції із продажу соняшникового насіння, яке насправді виробник олії купував в фермерів. В подальшому, після обробки насіння, отримана соняшникова олія, макуха та шрот відправлялися на експорт до Туреччини, Італії, Малайзії, Марокко, Франції, Швейцарії.

Співробітники податкової міліції ГУ офісу великих платників податків ДФС спільно із Генеральною прокуратурою викрили службових осіб дніпровського підприємства, які ухилилися від сплати ПДВ в рамках операції "Рубіж-2017". Розслідування буде проведено в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України.

Нагадаємо, раніше в несплаті податків в особливо великих обсягах підозрювали Сергія Гужву, головного редактора видання "Страна.ua".