ua en ru

Велике ПСГ в Німеччині цієї осені перейде у власність "Газпрому"

Велике підземне сховище газу (ПСГ) в маленькому містечку у федеральній землі Нижня Саксонія Німеччини восени перейде у власність "Газпрому".

Велике підземне сховище газу (ПСГ) в маленькому містечку у федеральній землі Нижня Саксонія Німеччини восени перейде у власність "Газпрому". Про це передає Deutsche Welle з посиланням на джерела в німецької компанії Wintershall, яка є "дочкою" концерну BASF.

Зокрема, передача ПСГ російському монополісту стала частиною масштабної операції з обміну активами між німецьким концерном BASF і "Газпромом", укладеної у грудні 2013 року і тоді ж затвердженою Єврокомісією. В рамках договору російський концерн отримає у власність три ПСГ (в Редені і Йемгуме у ФРН, а також в австрійському Хайдахе), а Wintershall у 2016 році отримає доступ до розробки великого родовища газу в Західному Сибіру.

Як зазначається, зазначена угода з "Газпромом", що передбачає передачу газосховищ під російський контроль, не підпала під дію санкцій Євросоюзу щодо РФ.

"Мова йде тільки про реалізацію договору", - сказав прес-секретар Wintershall Штефан Лойниг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Газпром" очікує зростання видобутку в 2015 році приблизно на 5% і вже готує виробничі потужності.