ua en ru

В найбільших спортивних магазинах США відмовляються від продажу зброї

В найбільших спортивних магазинах США відмовляються від продажу зброї Фото: спортивна зброя (facebook.com/ibis.tir)

В Америці тривають дебати щодо продажу зброї

Dick's Sporting Goods, найбільший продавець спортивних товарів у США, вилучив з продажу штурмові гвинтівки після стрілянини у школі в штаті Флорида. Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, співробітники компанії в середу заявили, що з магазинів тепер постійно забирають або обмежують продажу рушниць після недавньої різанини в середній школі у Флориді, яка викликала настільки запеклі дебати щодо продажу зброї в Америці.

"Ми постійно виводимо ці рушниці з усіх наших магазинів і готові до будь-якої потенційної загрози нашому бізнесу", - йдеться в заяві.

В інтерв'ю ABC News генеральний директор голова Dick's Едвард Стек сказав, що компанія більше не буде продавати вогнепальну зброю, що підходить для нападу або з магазинами збільшеної ємності, а також не буде продавати зброю людям молодше 21 року.

Стек сказав, що недостатньо систематичної захисту, щоб запобігти продаж зброї людям, які несуть потенційну загрозу, у зв'язку з чим настійно закликав Конгрес діяти всебічно не тільки в плані перевірок продажів, але також на психічному здоров'ї покупців та інших можливих рішеннях.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, президент США Дональд Трамп підтримує посилення контролю за обігом зброїя в країні після стрілянини в одній зі шкіл у Флориді, в результаті якої загинули 17 людей.