ua en ru

Найбільші банки США можуть втратити близько 15 млрд дол. по численних судових позовах

Основні кредитні організації США розповіли владі та інвесторам про свої можливі збитки по численних судових позовах. Виявилося, що не зовсім чесні практики продажів різних фінансових продуктів у докризовий період зараз можуть обійтися американським банкам приблизно в 15 млрд дол., пише РБК daily.
Згідно з новими правилами американські банки зобов'язані повідомляти Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) про свої так звані можливі зобов'язання, до яких безпосередньо відносяться збитки в результаті судових суперечок та інших юридичних конфліктів. Причому компанії повинні приводити найбільш негативну оцінку того, що відбувається, називаючи регулятору максимально можливий розмір збитків.
Останнім серед найбільших банків США про свої перспективи розлучитися з нажитим вчора відзвітував Goldman Sachs. На думку експертів компанії, судові позови з покупцями різних фінансових інструментів, створених Goldman, можуть коштувати банку близько 3,4 млрд дол.
Крім Goldman про свої страхи втратити значні суми розповіло відразу кілька великих банківських організацій країни. Найбільші витрати, пов'язані з докризовими гріхами компаній, чекають JP Morgan Chase. При найгіршому збігу обставин банк може втратити до 4,5 млрд дол. Значні судові витрати також очікують Citigroup (4 млрд дол.), Bank of America (1,5 млрд дол.), а також Wells Fargo (1,2 млрд дол.).