ua en ru

Кризовий енергетичний штаб розробив план по зменшенню споживання та заміщенню природного газу, - Гройсман

Кризовий енергетичний штаб розробив комплексний план заходів щодо забезпечення стимулювання зменшення споживання та заміщення природного газу підприємствами теплопостачання, промисловими споживачами, бюджетними установами, організаціями і населенням.

Кризовий енергетичний штаб розробив комплексний план заходів щодо забезпечення стимулювання зменшення споживання та заміщення природного газу підприємствами теплопостачання, промисловими споживачами, бюджетними установами, організаціями і населенням. Про це на брифінгу повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман, передає прес-служба секретаріату Кабміну.

За його словами, проект названого плану містить як технічні заходи по заміщенню споживання природного газу альтернативними видами палива, так і заходи, які стосуються розробки необхідного нормативно-правового забезпечення стимулювання зменшення споживання і заміщення газу. Найближчим часом цей документ штаб направить на розгляд уряду.

Гройсман повідомив, що Мінрегіон розробив проект постанови "Про стимулювання заміщення природного газу у сфері теплопостачання". За його словами, кінцева мета проекту документа - державна підтримка вітчизняного виробника, створення нових робочих місць і розвиток вітчизняної економіки.

За словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрія Білоусова, середньозважений тариф на виробництво теплової енергії складає 912,6 грн за 1 Гкал. Тариф для виробництва 1 Гкал теплової енергії для населення становить 314 грн за 1 Гкал. Різниця вартості імпортованого природного газу в сумі 598 грн за кожну вироблену гігакалорію датується з державного бюджету НАК "Нафтогазу України". Переведення котелень з використанням імпортного природного газу на інші види палива передбачає зниження вартості виробництва теплової енергії на 10% - до 822 грн за 1 Гкал, що, в свою чергу, скоротить дотації з державного бюджету на 15%.