ua en ru

Криза в Україні не завадила зростанню на азіатських ринках

Азіатські акції проігнорували фактор напруженості на Україні, піднявшись у вівторок слідом за позитивними новинами з Уолл-стріт, де напередодні ринки також зросли.

Азіатські акції проігнорували фактор напруженості на Україні, піднявшись у вівторок слідом за позитивними новинами з Уолл-стріт, де напередодні ринки також зросли. При цьому долар виріс по відношенню до ієни і євро завдяки високій прибутковості облігацій США, повідомляє Reuters.

Індекс акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI підвищився на 0,4%, а японський Nikkei - на 1,9%.

Фондові ринки відмахнулися від минулих у вихідні референдумів в східній Україні, де прихильники федералізації проголосували за самостійність своїх регіонів.

"Інвестори досі приймають на віру слова (президента Росії Володимира) Путіна, що Східна Україна не повторить долю Криму, і, схоже, не надто переймаються наступним раундом санкцій США/ЄС, враховуючи слабкість тих санкцій, які пропонуються на сьогоднішній день", - говорить ринковий аналітик CMC Markets Джаспер Лоулер.

Ринки також чекають даних про промислове виробництво і роздрібні продажі в Китаї, які очікуються пізніше у вівторок. Слабкі показники можуть знизити оптимізм інвесторів, хоча вони також можуть дати надію на подальші заходи стимулювання китайської економіки.

Економіка Китаю зростає найповільнішими темпами за останні десятиліття, при цьому її перспективи на 2015 рік розцінюються як досить складні.