ua en ru

Криворізький рудник Ярославського "Суха Балка" змінив назву

Криворізький рудник Ярославського "Суха Балка" змінив назву

Відповідні зміни вносяться в профільні держреєстри

27 грудня 2017 року за рішенням акціонерів підприємство, що належить групі DCH Олександра Ярославського, офіційно перейменовано з ПАТ "Євраз Суха Балка" в ПАТ "Суха Балка". Про це повідомили в юридичному департаменті групи DCH Олександра Ярославського.

За даними департаменту, таке рішення прийнято зборами акціонерів. Відповідні зміни вносяться в профільні держреєстри.

"Найменування акціонерного товариства "Суха Балка" забезпечує спадкоємність традицій і збереження історичних коренів підприємства, яке має більш ніж 100-річну історію", - інформує юридичний департамент ПРАТ.

"Суха Балка" є провідним підприємством гірничо-металургійного комплексу України. Спеціалізується на видобутку залізної руди підземним способом. Ведуться розробки родовищ на шахтах "Ювілейна" і "імені Фрунзе". Щорічні обсяги виробництва становлять понад 3 млн тонн аглоруди, з високим рівнем вмісту заліза (в межах 52-62%), і доменної руди (47% - 50%). Крім того, шахти багаті запаси магнетитових кварцитів, які дозволять вести їх видобуток протягом кількох сотень років. На підприємстві працюють 3,5 тисячі чоловік.

У травні 2017 року, інвестиційна компанія BERKLEMOND INVESTMENTS LTD, що входить до групи DCH, придбала у попереднього власника Kadish Limited (Кіпр) повний пакет акцій ПАТ "ЄВРАЗ Суха Балка".

7 листопада 2017 року Державна служба геології та надр України продовжила підприємству спеціальні державні дозволи на розробку шахт "Ювілейна" і "імені Фунзе" строком на наступні 20 років.