ua en ru

У Кривому Розі виявлено майже 250 фактів крадіжки газу

У Кривому Розі виявлено майже 250 фактів крадіжки газу У Кривому Розі виявлено майже 250 фактів крадіжки газу

Найчастіше порушники втручаються в роботу лічильника

За 5 місяців 2017 року фахівці ПАТ "Криворіжгаз" виявили 220 незаконних підключень до системи газопостачання для несанкціонованого відбору газу, а також 29 випадків втручання в роботу лічильника з метою зменшення його показань. Своїми діями споживачі завдали збитків державі на суму понад 1 млн 867 тис. гривень, повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що після підвищення ціни на газ, для того, щоб уникнути боргів за надані послуги з газопостачання, чимало криворіжців почали економити газ. У той час як більшість сімей, з метою зменшення споживання газу, встановлюють лічильники або сучасні, більш економні газові прилади. Але є такі, що використовують різні "махінації" для крадіжки блакитного палива, заявили в компанії.

За даними прес-служби, найчастіше порушники різними способами втручаються в роботу лічильника. Як правило, такі дії легко фіксуються працівниками газових компаній. За минулі місяці цього року фахівці "Криворіжгазу" та ДП "Криворіжстандартметрології" провели 63 експертизи "підозрілих" побутових приладів обліку газу, та у 29 випадках було доведено втручання в їх роботу.

"Звичайно, споживачам, які за допомогою різних махінацій намагаються красти газ, доводиться платити в рази більше, ніж вдалося "заощадити". Так, наприклад, сума нарахувань за втручання в роботу лічильників, доведених з початку року становить 653 тис. гривень", - говорить начальник відділу комерційного балансування Гарькава Катерина.